Energie, feest en emotie

15-11-2014 09:54

2014-45 Energie, feest en emotie. Met deze woorden kan ik het concertweekend van Bert en ik het beste typeren. Maar afgelopen weekend was veel meer dan alleen het bezoeken van een aantal bands. Het waren ook dagen van ontmoetingen, culturele ervaringen, lekker eten (en drinken) en een fietstocht. Live life to the max.  

De kaders van ons eigen festival waren al een aantal maanden geleden geschapen. Vier concerten in drie dagen was de basis. Startend in Amsterdam, eindigend in Nijmegen. Voor de rest zagen we wel wat er ging gebeuren. Een instelling die ik in de loop der tijd me steeds meer eigen heb gemaakt. Leven in het momentum en vooral niet teveel plannen. En dat brengt veel. Daar hoort ook het loslaten van vaste patronen bij. Dit keer hebben we ons niet verplaatst met de auto maar hebben Nederland doorkruist met het openbaar vervoer.

Voordat we vrijdag naar Linkin' Park gingen hebben we onder meer een bezoek gebracht aan de tentoonstelling Modern Times in het indrukwekkende Rijksmuseum. Borrelend aan het Spui ontmoeten we een kennis en raken in gesprek met een New Yorker en een Zuid-Afrikaanse. Ninke ontmoeten we bij het Ziggo Dome waar we een best of show van Linkin' Park zien. De band geeft zoveel energie. Ze zorgt ervoor dat we de rest van het weekend een rauwe stem hebben van het meeschreeuwen met de nummers.

Zaterdag leren we wat meer over wat er zich ooit achter de voordeur van Yab Yum heeft afgespeeld. We krijgen een rondleiding van Mitch; dezelfde man die in de hoogtijdagen van de men's club gastheer/bedrijfsleider was. 's Avonds zitten twee van de bandleden (Silje en René) van The Gathering in hetzelfde restaurant te eten als wij. We zijn ondertussen in Nijmegen aangekomen. In de rij voor het prachtige nieuwe poppodium Doornroosje blijkt dat Bert en ik de gemiddelde leeftijd flink omhoog trekken. Een opmerking van een meisje  'muziek kent geen leeftijdsgrenzen' is voor mij de legitimatie om vooral door te gaan (alsof ik dat nodig heb....). Typhoon zorgt samen met zijn retestrakspelende tien-mansformatie voor een feest van ruim twee uur. Voor mij opnieuw een bevestiging dat dit een multitalent is die met Lobi Da Basi de beste Nederlandse plaat van het jaar heeft gemaakt. Een prediker van de liefde.

Het hoogtepunt van het weekend is ongetwijfeld de zondag. Na een fietstocht door de Ooijpolder ontmoeten we Jan en opnieuw Ninke. Vervolgens beleven we een emotionele trip bij de twee anniversary concerten van The Gathering die zijn weerga niet kent (zie blog 2014-44). 

Met een schat aan nieuwe herinneringen keren we huiswaarts.